ÇORUM / MERKEZ - Atatürk Anadolu Lisesi

Mrt

Okul müdürümüz Halit GÜNEŞ ve Danışman öğretmenimiz Nuray Cansu UYSAL ve öğrencilerimizle beraber sokak hayvanları için doğaya mama bıraktılar

Mrt

NATURE FOR OUR WORLD

isimli Uluslararası  eTwinning projesinde okulumuz Felsefe öğretmeni Nuray Cansu UYSAL ve öğrencilerimiz

proje çalışmalarına başladı.

Türkiye, Romanya, İspanya, Makedonya, Yunanistan, Ürdün, Azerbeycan proje ortağı ülkelerle birlikte,

Projenin amaçları doğrultusunda Doğanın korunması,  sürdürülebilirliğinin artırılması ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak  için atıkların ayrıştırılması, çevre temizliği ve geleceğe yatırım olarak ağaç dikme etkinlikleri planlanmaktadır.

ONE SEEDLING, A HUGE WORLD

İsimli Uluslararası  eTwinning projesinde okulumuz Felsefe öğretmeni Nuray Cansu UYSAL ve öğrencilerimiz proje çalışmalarına başladı.

Proje çalışmaları kapsamında

Meyve çekirdeklerinin çöp olmadığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla meyve çekirdeklerini  biriktirerek toprakla buluşmasını sağlamak. Plastik atıkları kutulara topladıktan sonra geri dönüşüme göndererek sürdürülebilirliğini sağlamak. Ülke ekonomisine ve  çevre temizliğine katkıda bulunmak. Yaşadığımız çevrenin temiz tutulmasına öncülük etmek. Sokak hayvanlarına karşı duyarlılığa dikkat çekmeyi planlamaktadırlar.

MY LIFE IN OUR CITY

Projenin amaçları doğrultusunda,

Kendi şehrimizin sahip olduğu doğal, kültürel ve sosyal güzelliklerini tanıtırken aynı zamanda proje ortaklarının da yaşadığı şehirlerin doğal, kültürel ve sosyal güzelliklerini tanımak ve tanıtmak istiyorlar.

Şbt

Hitit Üniversitesi Bilgisayar yazılımı anabilim dalı başkanı Dr. Hakan KÖR hocamız "yeni nesil yazarlık" projemiz kapsamında yapay zeka konulu konferans gerçekleştirdi

MY LIFE IN OUR CITY

projemiz kapsamında EMEK LOKANTASI - ARSLAN ŞEF'ten şehrimizin en güzel yemeği KEŞKEK tarifi.

Projemize ve bize gösterdiği yoğun ilgiden dolayı Çorum Atatürk Anadolu Lisesi olarak,

EMEK LOKANTASI ve ARSLAN ŞEF'e teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz Felsefe öğretmeni Nuray Cansu UYSAL ve öğrencilerimizin işbirliğiyle okulumuzda yürütülen uluslararası projeler kapsamında

Okulumuzun Bilgisayar Koordinatör Öğretmeni

Mehmet ÖKMEN tarafından

13 Şubat Salı günü saat 20.30'da

DÜNYA GÜVENLİ İNTERNET

GÜNÜ Webinarı düzenlenecektir. Webinara  Okulumuzun bütün öğretmen ve öğrencileri davetlidir

Şbt

2.Dönem başı öğretmenler kurul toplantımızı okul müdürümüz Halit GÜNEŞ başkanlığında gerçekleştirdik

Ara

"Şehrimiz Çorum" projesi kapsamında ögrencilerimizin yaşadıkları şehrin; kültür ,sanat,üretim ve cografi zenginliklerini kesfetmeleri maksadiyla Çorum'u cok yönlü tanimaları amaclanmistir.Bu kapsamda ilimizin tarihi ve turistik yerleri tanitilacak ve görsel ve videolarla desteklenecektir.İlk olarak Alacahöyük- Bogazkale gezilmis düzenlenmistir.

Cumhuriyet'in 100.yılında

100.YILDA HER SINIF 100 AĞAÇ DİKİYOR

Türkiye'de 81 ilin katılımıyla gerçekleştirilen eTwinning sosyal sorumluluk projesine ÇORUM ATATÜRK ANADOLU LİSESİ olarak biz de katılmış bulunuyoruz. İl ARGE Proje Koordinatörü Yelda KILIÇARSLAN, Çorum Atatürk Anadolu Lisesi okul Müdürümüz Halit GÜNEŞ'in önderliğinde,
Proje Yönetim Kurulu
Felsefe Öğretmeni
Nuray Cansu UYSAL ve İngilizce Öğretmeni
 Alev BÖĞÜRCÜ
öğretmenlerimizin eşliğinde,
Matematik öğretmeni Sadık KANLI, Tarih Öğretmeni Sebahattin AKIN hocalarımızın ve 70 öğrencimizin katılımıyla bugün gerçekleştirmiş bulunuyoruz.14:52

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye’mizin

iklim kriziyle mücadelesine ortak olmak ve kalıcı yeşil miras bırakmak amacıyla 81 ilde katılımcı sınıfların yüzer ağaç dikmelerini, böylece hem ağaç dikme sevgisi ve becerisi kazandırmayı hem de ulusal farkındalık yaratmayı   hedefleyerek

Ankara Çankaya Kemal Atatürk İlkokulu öğretmeni

Zübeyde YANAR ve

eTwinning Çorum il koordinatörü

Yelda KUŞCU KILIÇARSLAN

tarafından kurulan

‘’100. YILDA HER SINIF 100 AĞAÇ DİKİYOR’’

eTwinning sosyal sorumluluk projesine

ÇORUM ATATÜRK ANADOLU LİSESİ

olarak katılmış bulunuyoruz.

Türkiye'nin 81 ilinde bulunan katılımcı öğretmenler veya okullar

Orman İşletme Müdürlükleriyle işbirliği yaparak

fidan ve alan temini üzerinde çalışacaklar.

Öğrenciler , veliler ve  öğretmenleri rehberliğinde

proje kapsamında yüzer fidan dikerek

iklim ve su kriziyle ilgili çeşitli çalışmalarla destekleyerek

15 Ekim’de başlayan projemiz 31 Aralık'ta tamamlanacaktır.

Görüştüğümüz  illerde Orman İşletme Müdürlükleriyle yapılan

görüşmelerde istediğimiz kadar fidan dikebilmemiz için

ÜCRETSİZ olarak önceden fidan çukurları açılmış olarak

fidanları yanlarına bırakılmış olarak

bizleri  karşılayacaklarını belirttiler.

Her katılımcı öğretmenimiz bulundukları yerdeki

Orman İşletme Müdürlükleri ile

o ilin öğretmenleriyle  işbirliği yaparak

ağaçların dikilmesi sağlanacaktır.

Nice yüzyıllara  hep birlikte olmak dileğiyle..

Eyl

Okulumuza yeni başlayan göz aydınlığımız 9. sınıf öğrencilerimize Türk dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Aytekin KIRDIOĞLU eşliğinde oryantasyon eğitimi verildi.

Haz

ÇORUM ATATÜRK ANADOLU LİSESİ YIL SONU PİKNİK DÜZENLEDİ

Sıklık Mevkiinde yapılan pikniğe okul Müdürü Halit Güneş’le birlikte 230 öğrenci ve 14 öğretmen katıldı.

Haz

Uzaktan eğitim süreçlerinin değerlendirilmesine yönelik olarak öğrencilerin kazanımları edeninme düzeylerinin belirlenmesi için ülke genelinde ''Çevrimçi Kazanım Değerlendirme Uygulaması'' Ekteki uygulama klavuzu   çerçevesinde gerçekliştirilecektir.Tüm 9,10 ve 11. sınıfların bu sınava katılımları önem arz etmektedir.