ÇORUM / MERKEZ - Atatürk Anadolu Lisesi

Atatürk Anadolu Lisesi(Türkiye)

Agrupamento de Escolas de Mangualde (Portekiz),

Liceo Statae Gandhi

(İtalya), 1 EPAL KAVALAS (Yunanistan)

Proje Tanımı: Okulumuz, Atatürk Anadolu Lisesi olarak, Erasmus+ KA210 SCH kapsamında "İklim Değişikliği ve Karbon Ayak İzi Azaltma" başlıklı bir proje çerçevesinde faaliyet göstermektedir. Portekiz'den (Agrupamento de Escolas de Mangualde), İtalya'dan (Liceo Statae Gandhi) ve Yunanistan'dan (1 EPAL KAVALAS) ortak okullarla işbirliği içinde yürüttüğümüz bu projenin temel amacı, bireylerin ve kurumların karbon ayak izlerini minimize etmenin önemini vurgulayarak iklim değişikliği ve küresel ısınma ile mücadele etmektir.

Projemiz, insan faaliyetlerinin sera gazlarını atmosfere salarak küresel ısınmaya ve iklim değişikliğine yol açtığını anlayışı üzerine kurulmuştur. Bu fenomen, gelecekteki yaşam koşullarımıza önemli zorluklar getiriyor ve bu sorunu ele almak için kapsamlı ve işbirlikçi bir yaklaşımın gerekliliğini vurguluyor.

Özellikle lise çağındaki gençlerin, özellikle de okullardaki eğitimlerin yetersizliği ve fosil yakıtların yaygın kullanımı gibi nedenlerle karbon ayak izlerini artırıcı alışkanlıklara sahip olabileceklerini kabul ediyoruz. Bu nedenle projemiz, çevre dostu enerji kaynaklarını teşvik etmeyi ve enerji tasarrufunu teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Proje Aşamaları:

Ekim 2023 - Portekiz: Projemizin ilk ayağı, Portekiz'de Agrupamento de Escolas de Mangualde ile gerçekleşti. Bu aşamada, karbon ayak izi azaltma stratejileri ve çevre dostu uygulamalar hakkında deneyimler paylaşıldı.

Mart 2024 - İtalya: Projemizin ikinci ayağı, İtalya'da Liceo Statale Gandhi ile gerçekleştirilecektir. Bu aşamada, enerji tasarrufu ve yeşil enerji kullanımı konularına odaklanarak bilgi ve deneyimlerimizi paylaşacağız.

Mayıs 2024 - Türkiye: Proje son aşaması, Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleşecektir. Bu aşamada, projenin sonuçları ve öğrenilenler sunularak katılımcıların karbon ayak izlerini azaltmalarını teşvik edecek önlemler tartışılacak. Geri dönüşüm sistemlerinin iklim değişikliğine etkisi incelenecek.

Proje Faaliyetleri Ve Hedefleri:

Öğrenci Farkındalığı: Öğrencilere iklim değişikliği, karbon ayak izi ve çevre koruma konularında bilgi vererek çevresel farkındalıklarını artırmak.

Eğitim Materyali Geliştirme: İklim değişikliği ile ilgili eğitim materyali ve kaynaklar oluşturarak okul müfredatına entegre edilmesini desteklemek.

Enerji Verimliliği ve Yeşil Enerji: Katılımcı kurumlarda enerji tasarrufu önlemlerini teşvik etmek ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını desteklemek.

Karbon Ayak İzi İzleme: Katılımcı kurumların karbon ayak izlerini izlemelerine ve azaltmalarına yardımcı olmak için çeşitli önlemlerin uygulanması.

Uluslararası İş Birliği: Ortak okullar arasında uluslararası iş birliğini teşvik ederek deneyimlerin ve en iyi uygulamaların paylaşılmasını sağlamak.

Proje, Portekiz'de Ekim 2023'te başlayan ilk aşamasıyla başladı, ardından İtalya'da Mart 2024'te ikinci aşama gerçekleşecek ve son aşama Mayıs 2024'te okulumuzda tamamlanacaktır.

Projemizin bilinç artırma, karbon ayak izlerini azaltma ve iklim değişikliği ile mücadelede aktif katılımı teşvik etme konusunda somut sonuçlar elde etmeyi amaçlamaktayız..

Proje Sonuçları:

Katılımcıların çevresel farkındalıklarının artırılması ve karbon ayak izlerinin azaltılması.

Okullar arası uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesi.

Eğitim materyali ve kaynaklarının geliştirilmesi.

Yeşil enerji ve enerji tasarrufu önlemlerine odaklanan bilgi ve deneyim paylaşımı

Yayın: 11.01.2024 - Güncelleme: 11.01.2024 15:21 - Görüntülenme: 59